Persberichten Seizoen 2009/2010

 
. 20 december 2009 - Het Parool
12 december 2009 - De Stentor 20 oktober - Only Friends in voorprogramma Europa Cup
5 augustus 2009 - Handbalstartpunt Persberichten seizoen 2008/2009
Persberichten seizoen 2007/2008 Persberichten seizoen 2006/2007
20 december 2009 - Het Parool

Top

Handbalsters VOC eindelijk weer koploper

Laura van der Heijden was tegen SEW niet te stoppen en nam met vijftien treffers VOC op sleeptouw. Foto Henk Seppen

AMSTERDAM - De handbalsters van T+A/VOC zijn voor het eerst deze competitie koploper in de eredivisie. De regerend landskampioen won zaterdag de Noord-Hollandse derby tegen Kiddy World/SEW: 30-21.

VOC is dit seizoen de meest scorende ploeg in de eredivisie. De Amsterdammers maakten tot dit weekeinde in elf wedstrijden 393 doelpunten, een gemiddelde van bijna 36 treffers per duel.

VOC mist deze competitie echter ook de nodige kansen. Het was vorige week in de topper tegen Dalfsen de belangrijkste reden dat het team slechts met een gelijkspel terugging naar Amsterdam.

Het was de vraag of de speelsters zaterdag wel het vizier op scherp zouden hebben staan. VOC was in elk geval gewaarschuwd. SEW won eerder dit seizoen, ondanks een voorsprong bij rust voor VOC van zeven punten, de Supercup.

VOC leek in Sporthal Elzenhagen in eerste instantie weer hardleers. De ploeg miste in de beginfase kans op kans. Na zes minuten stond SEW met 4-0 voor.

Laura van der Heijden, die op de bank was begonnen, nam VOC echter op sleeptouw. De international maakte zes doelpunten en hielp VOC terug in de strijd. Bovendien stond de verdediging, met een uitstekend keepende Peggy Viergever, als een huis. VOC stond bij rust daardoor met 13-9 voor.

Ook in de tweede helft bleef Van der Heijden scoren. Na rust maakte ze nog negen doelpunten, totaal dus vijftien. Ook haar ploeggenoten waren scherper. VOC drukte het krachtsverschil ook uit in de score: de eindstand (30-21) gaf de verhoudingen in het veld duidelijk weer.

Van der Heijden vond het te ver gaan de overwinning op haar conto te schrijven. ''De andere speelsters zorgen ervoor dat ik in de ideale positie kom om te scoren. Het laat zien dat we een team zijn. Dat we vandaag, ondanks een moeizaam begin, rustig zijn gebleven, is daar ook een bewijs van. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.'' ¿(CURT SIMONS)
 

12 december 2009 - De Stentor

Top

Dalfsen en VOC vechten in topduel vooral om prestige en vertrouwen

12 december 2009 - door Herman Nijman
Uitdager Bizztravel/Dalfsen verdedigt de koppositie in de eredivisie zaterdagavond tegen T+A/VOC Amsterdam, kampioen van de laatste twee jaar.
Een aansprekende wedstrijd. Maar de verliezer ziet volgens VOC-coach Rolf Schulte de wereld niet ondergaan. "Het gaat vooral om prestige."
Schulte heeft de Volewijckers Oriënto Combinatie teruggebracht naar de top. Hij ziet een opvallende overeenkomst tussen zijn club en Dalfsen, dat voor het eerst meedoet om de prijzen. "In handbalkringen is Dalfsen vooraf al gerekend tot de favorieten. Het is een jonge en ambitieuze ploeg, die door de komst van Wendy Smits een extra stap vooruit heeft gezet. Dat overkwam ons ook toen we naast de talenten Elly An de Boer in de selectie kregen. Dat leverde prijzen op."
VOC morste, net als Dalfsen, alleen in de beginfase van het seizoen punten. Eentje tegen Hellas, twee tegen E&O. De laatste weken kwam de ploeg ongeschonden door. "We moesten voor de competitie zes nieuwe speelsters inpassen en dat heb ik een beetje onderschat", zegt Schulte. "De laatste tijd zijn we stabieler, je ziet meer automatismen. We zijn ook veel meer een team geworden dan in de eerste fase van de competitie. Vorig jaar hadden we een ingespeelde ploeg, maar een smalle selectie. Nu hebben we een groep die op termijn beter kan spelen dan het team van vorig seizoen."
Als titelhouder is VOC de opgejaagde prooi, de formatie die iedereen wil verslaan. "Als wij een keertje niet winnen, is het volgens iedereen meteen slecht. Je merkt dat het verwachtingspatroon is veranderd, ook bij onze aanhang. Binnen het team speelt dat niet zo. We zijn gretig. We willen die wedstrijd in Dalfsen graag winnen, ook omdat de ambiance daar prachtig is. Maar meer dan prestige staat er niet op het spel. Het gaat er vooral om wie bovenaan staat met Kerst. In mentaal opzicht is het zeker prettig als we winnen. Verder maakt het niet veel uit, we weten dat we elkaar nog weer tegen gaan komen. Hier wordt niets beslist."
Net als Dalfsen overwintert ook VOC in Europa, in de achtste finale van de EHF Cup. "In de competitie begint iedereen voor de play-offs weer op nul, in Europa speel je finales. Dat is heel wat anders dan de wedstrijden die je nu hebt. Toch verwacht ik in Dalfsen wel een aardige wedstrijd." Want alleen de eer is ook al leuk om voor te spelen

 

20 oktober 2009 - Only Friends in voorprogramma Europa Cup van T+A/VOC Amsterdam

Top

Amsterdam, 20 oktober 2009 - Zaterdag 31 oktober a.s. vindt de eerste thuiswedstrijd in de derde ronde van de EHF Cup plaats tussen T+A/VOC Amsterdam en Madeira Andebol SAD uit Portugal..
Handbalvereniging T+A/VOC Amsterdam is trots om te melden dat in het voorprogramma het team van Only Friends een G-Handbalwedstrijd zal spelen tegen een jeugdteam van T+A/VOC Amsterdam. Only Friends is de sportclub van het Ronald McDonald Centre waar kinderen met een geestelijke- of lichamelijke beperking diversen sporten kunnen beoefenen, zo ook handbal.
T+A/VOC Amsterdam vindt het van belang dat op iedereen de handbalsport moet kunnen bedrijven en wil dit onderstrepen met deze voorwedstrijd van Only Friends.

Voor heel sportminnend Nederland is deze avond bij uitstek geschikt om zowel G-Handbal en Tophandbal te aanschouwen in een geweldige ambiance.
De voorwedstrijd van Only Friends tegen een jeugdteam van T+A/VOC Amsterdam start om 18:30 uur, de wedstrijd in de derde ronde van de EHF Cup tussen T+A/VOC Amsterdam en het Portugese Madeira Andebol SAD vangt aan om 20:30 uur. Met de steun van het publiek hoopt T+A/VOC Amsterdam een goede uitgangspositie te creëren voor de returnwedstrijd op zaterdag 7 november in Portugal, om zodoende de laatste 16 in de vierde ronde van de EHF Cup te bereiken.

Sporthal Elzenhagen bevindt zich aan de J.H. Hisgenpad 1 in Amsterdam Noord.
De kassa van de sporthal is open vanaf 17:30 uur, kaarten voor dit handbalspektakel kosten € 8,50, jeugd t/m 16 jaar en 65+ betalen € 6,00.
5 augustus 2009 - Handbalstartpunt

Top

T+A/VOC Amsterdam : Doelstelling prolongeren landstitel en aansluiting bij Europese subtop
Afgelopen zaterdag 1 augustus is de selectie van T+A/VOC Amsterdam begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De basis voor de nieuwe successen worden gelegd in de sportschool van Michel van Halderen, waar de dames onder professionele begeleiding hun eerste kracht en loop schema's af hebben gewerkt. Het nieuwe seizoen start voor de landskampioen op 29 augustus met de eerste competitiewedstrijd. Daarna wacht de Supercup en de eerste ronde van de Champions League.
Begonnen werd met kracht- en looptrainingen bij Michel van Halderen in Purmerend. Hij heeft jarenlange ervaring als krachttrainer bij het NHV en is een goede bekende van o.a Elly-Ann de Boer en Natasja Burgers.
Natasja Burgers is dit seizoen teruggekeerd bij T+A/VOC Amsterdam als trainer van de A-junioren. Met deze groep gaat ook zij regelmatig aan de slag in het sportcentrum in Purmerend. Ook de afgelopen twee seizoenen is de selectie onder handen genomen door Van Halderen. Twee seizoenen waarin de dames landskampioen werden en vorig jaar zelfs alles wonnen wat er te winnen is in Nederland.
Doelstellingen voor het komende seizoen is dan ook het prolongeren van de landstitel en een volgende stap maken naar de aansluiting bij de Europese subtop. De versterkingen van de toch al sterke selectie van Rolf Schulte biedt daarvoor goede vooruitzichten.
Na een moeizame start in de competitie heeft het tweede damesteam in het vorige seizoen laten zien weldegelijk goed te kunnen handballen. Het komende seizoen gaat het team van Jasper Dusée voor een promotie naar de eerste divisie. Gezien de mogelijkheden van de speelsters en trainer is dit beslist geen onhaalbare doelstelling.
Het derde team dat zich in het vorige seizoen promoveerde naar de hoofdklasse gaat er dit jaar alles aan doen om zich op dit niveau te kunnen handhaven. Dit zal geen gemakkelijke klus worden voor de dames van Ton Langelaar, dat het hoogst spelende recreatieve team van onze vereniging is
Voor de trainers van de jeugdselecties A, B en C is de taak weggelegd om de speelsters op te leiden voor een plaats in het eerste team. Opleiden voor Topsport, hetgeen dus niet altijd hoeft te leiden tot een kampioenschap. Opleiden staat bij de jeugd centraal. Als er kampioen geworden kan worden zullen de trainers het natuurlijk niet laten als "het opleiden" maar niet in gevaar komt. Gezien de trainersstaf met Natasja Burgers en Nancy Breugem  voor de A-selectie en Karin Burrekers, Barbarra Wijmans en Ramon van Dijk voor de B en C selecties, is dit in goede handen. Een trainersstaf waar T+A/VOC Amsterdam trots op kan zijn!

Handbalstartpunt

 

 

© T+A / VOC Amsterdam, webpagina laatst bijgewerkt woensdag 23 december 2009

Contact