T+A / VOC Amsterdam Dames 3

Teamsamenstelling T+A / VOC Amsterdam 3

Top

Spelers
Laila Ammal Chantal Antoni Jasmien Khattab Dewi van der Kolk
Irene Kuling Wailing Lam Kim Lammertse Romy Liefveld
 
Thalitha Matteman Irma Oud Kelly Willems  
 
Trainer en begeleiding
 
Ramon van Dijk
(trainer/coach)
Ton Langelaar
(coach)
Tineke Ninteman
(begeleiding)
 

 

Programma T+A / VOC Amsterdam Dames 3

Top

 

Stand T+A / VOC Amsterdam Dames 3 Top

 

Uitslagen T+A / VOC Amsterdam Dames 3 Top
 

Verslagen T+A/VOC Amsterdam Dames 3

Top

. 19 december 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3 gaat ongeslagen winterstop in
12 december 2009 - T+A/VOC Amsterdam verslaat angstgegner ! 5 december 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3 geeft geen sinterklaascadeautje weg
28 november 2009 - Eindsprint redt koploper !! 22 november 2009 - Sterke verdediging bezorgt  T+A/VOC Amsterdam 3 zege
14 november 2009 - T+A/VOC Amsterdam blijft winnen 7 november 2009 - T+A/VOC Amsterdam trein dendert door !!!!!
24 oktober 2009 - DERDE OPEENVOLGENDE ZEGE T+A/VOC Amsterdam 3 !!!!!! 21 oktober 2009 - Geen beker voor T+A/VOC Amsterdam 3
18 oktober 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3 pakt zwaar bevochte overwinning in Limburg 10 oktober 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3 ZEGE BIJ DEBUUT !!!!
 
19 december 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3 gaat ongeslagen winterstop in

Top

Marsna uit Meerssen was volgens het programmaboekje van plan koploper VOC 3 haar eerste nederlaag te bezorgen.
Uit de historie bleek dat het Limburgse team in de afgelopen 2 seizoenen slechts 2 thuisnederlagen incasseerde, beiden tegen de kampioen.
De Noordamsterdamse speelsters waren zich bewust van een zware wedstrijd en wisten dat Marsna cirkelspeelster Dewi van der Kolk goed in de gaten zou houden.
De coach van VOC 3 had zijn opbouwspeelsters ingeseind dat ze wat meer ruimte dan anders zouden krijgen omdat Marsna zich op de cirkel concentreerde.
Toch lanceerde VOC 3 in haar eerste aanval de cirkel, die met een overtreding die niet gezien werd door de scheidsrechter, van scoren werd afgehouden.
De volgende aanval van VOC was echter wel raak, waarna Marsna, dat heel veel fysiek geweld in de strijd wierp, zonder dat de scheidsrechters daar tegen optraden, het initiatief nam en na 20 min. met 8-4 leidde.
Toen rechterhoek Irene Kuling het speelveld betrad, rechtte VOC haar rug en mede door 3 doelpunten van haar, wist VOC 3 haar achterstand bij rust te nivelleren: 10 - 10 !!!
Na de pauze speelde de koploper 5 minuten lang oogstrelend handbal, hetgeen resulteerde in een 10 - 14 voorsprong.
Toen de goed spelende Romy Liefveld 10 -15 aantekende, leek de wedstrijd beslist, doch de scheidsrechters constateerden als enige een technische fout van de VOC speelster.
Doordat Marsna nu alle middelen gebruikte om weer in de wedstrijd te komen, moesten de technisch goede, maar fysiek mindere Noordamsterdamse speelsters tandenknarsend toezien, hoe Marsna in vrij korte tijd de achterstand teniet deed en zelfs 4 minuten vr tijd een 24 - 22 voorsprong nam.
Tot op dat moment was er slechts n tijdstraf gevallen, en dat nog wel voor de koploper, hoewel er talloze zware overtredingen van Marsna onbestraft bleven.
Anderhalve minuut voor tijd verkleinde VOC de achterstand tot 23 - 24, en in een hektische slotfase bediende Jasmien Khattab de fel sprintende Laila Ammal, die door een onbesuisde aktie van een Marsna speelster, van het scoren werd afgehouden!
9 Seconden vr tijd, kreeg een Marsna speelster eindelijk een tijdstraf en VOC 3 een terechte penalty, die door de altijd koele Dewi van der Kolk feilloos werd ingeschoten.
Eindstand : 24 - 24 !!!!!!!
In de laatste wedstrijd van de heenronde speelt de koploper op 9 Januari 2010 tegen het op de tweede plaats staande Internos, dat 3 punten achter staat.

Voor VOC 3 scoorden:

Dewi van der Kolk : 8 (5 p.)
Jasmien Khattab : 5
Irene Kuling : 4
Laila Ammal, Chantal Antoni, Kim Lammertse: elk 2
Romy Liefveld: 1
12 december 2009 - T+A/VOC Amsterdam verslaat angstgegner !

Top

Het duel tussen VOC 3 en Aalsmeer 2 stond in het teken van de revanche!
Vorig seizoen wist Aalsmeer het team uit Amsterdam Noord 2 x te verslaan, waardoor het uiteindelijk met 1 punt voorsprong kampioen in de regioklasse werd.
Dit seizoen spelen beide teams een klasse hoger, waarbij VOC de lijstaanvoerder is, en Aalsmeer opvallend genoeg alle thuiswedstrijden won, maar uit nog geen punt haalde.
Op papier betekende dit dat VOC absoluut favoriet voor de overwinning was.
Gehandicapt doordat 3 speelsters naar de Dames 1 van Aalsmeer overgezet waren, begon een sterk verjongd Aalsmeers team onzeker aan de wedstrijd tegen de koploper.
Na een snelle 4-1 voorsprong bouwden de Noordamsterdamsen gestaag hun voorsprong op naar een 17-11 ruststand, waarbij het opvallend was, dat vooral de lang uitgespeelde aanvallen van VOC 3 effectief werden afgewerkt.
Ook na de rust met keepster Kimberley Veldman i.p.v. Celine Bootsman, was er maar 1 team dat speelde en dat was VOC 3.
Alle speelsters scoorden treffers en freewheelend bereikte het team van trainer Ramon van Dijk een 32-21 voorsprong.
Toen viel de concentratie bij VOC 3 helemaal weg en kon het sportief spelend Aalsmeer nog 4 keer scoren.
Eindstand: 32-25 !!, hetgeen betekende dat de Noordamsterdamsen nu al 9 wedstrijden zonder puntenverlies bleven en ruim aan de leiding in Hoofdklasse B gaan.
Volgende week wacht de nummer 4: Marsna uit Meerssen (Limburg) als laatste tegenstander in 2009.
Voor VOC 3 scoorden:

Dewi van de Kolk : 10 (4 p.)
Laila Ammal: 6
Jasmien Khattab: 4
Shelley de Groot en WaiLing Lam: 3
Kim Lammertse en Romy Liefveld: 2
Chantal Antoni en Irene Kuling 1
5 december 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3 geeft geen sinterklaascadeautje weg

Top

Op verzoek van VOC 3 was de wedstrijd van Sinterklaasavond verplaatst naar zondagmiddag.
De bomvolle sporthal in Poeldijk hoopte dat Verburch VOC de eerste nederlaag zou toebrengen.
Bij het begin van de wedstrijd bleek de ambitie van Verbruch groot, wat resulteerde in een vloeiende aanval die invalkeepster Celine Bootsman te machtig was.
De Poeldijkse coach was op de hoogte van het sterke spel van VOC 3, dat gericht was cirkelspeelster Dewi van der Kolk te bereiken, en had een aanvallende 5-1 verdediging neergezet.
Hierdoor ontstond de ruimte voor de opbouwspeelsters van de Amsterdamsen, die in de eerste de beste aanval d.m.v. Shelley de Groot profiteerde: 1-1.
Hierna ontspon zich een gelijk opgaand duel, waarbij opviel dat een zeer geconcentreerd spelend VOC 3 steeds een kleine voorsprong nam, en op een gegeven moment met 8-11 aan de leiding stond.
VOC 3 had nogal moeite met de hele stugge bal, waardoor er plotseling veel balverlies geleden werd, waarvan het gretige Verburch dankbaar wist te profiteren: 11-11.
Toch was het VOC 3 dat zich, mede door terechte tijdstraffen voor de speelsters uit Poeldijk, onderscheidde door o.a. fraaie treffers van Irene Kuling te gaan rusten met een 11-14 stand.

VOC 3 voelde zich de koning te rijk, omdat het voor het eerst in een uitwedstrijd met een positieve score de tweede helft inging.
Gesteund door een agressief, hard werkende verdediging, met als uitblinkende sluitpost keepster Celine Bootsman, die maar liefst 3 strafworpen stopte, bleven de Noordamsterdamsen steeds een kleine voorsprong behouden, tegen een steeds wanhopiger wordend Verburch, dat de achterstand tot nooit meer dan 2 doelpunten verkleinde.
Mede doordat Dewi van der Kolk alle 6 toegewezen penalty's raak schoot,kon VOC 3 haar achtste achtereenvolgende overwinning bijschrijven.
De terugreis naar Amsterdam was extra prettig, toen het bericht binnenkwam dat concurrent Internos onderuit was gegaan tegen Aalsmeer, de volgende tegenstander van het team van trainer Ramon van Dijk.
Voor VOC scoorden:
Dewi van der Kolk: 9 (6p.)
Jasmien Khattab en Irene Kuling: elk 4
Laila Ammal en Shelley de Groot: elk 2
28 november 2009 - Eindsprint redt koploper !!

Top

Opnieuw trof VOC 3 een tegenstander uit Den Haag. Hellas 2 kwam op bezoek in Sporthal Elzenhagen en liet in de eerste helft zien dat het volstrekt gelijkwaardig was aan de koploper uit Amsterdam, dat haar handen vol had aan het wilskrachtige en effectieve aanvalsspel van de Hagenezen. De hele eerste helft keek het team van aanvoerster Jasmien Khattab tegen een achterstand aan doordat de koploper haar vizier niet scherp had en vele malen het houtwerk raakte en in de verdediging met keepster Daphne Riool voor de geblesseerde Irma Oud, teveel ruimte weggaf, waar de krachtige schutters uit de opbouwrij van Hellas gretig van profiteerden.
Het liep zelfs uit naar een 5 doelpunten voorsprong toen VOC 3 wakker werd en de ruststand bereikte met een 12-14 achterstand.
De tweede helft bracht geen verandering in het spelbeeld en onzekerheid sloop in het spel van de koploper, die haar eerste nederlaag tegemoet leek te gaan.
Met nog 10 minuten te spelen keek VOC 3 nog steeds tegen een 2 doelpunten achterstand aan, toen de wedstrijd tch kantelde in het voordeel van de Noordamsterdamse dames doordat de goed leidende scheidsrechters Hellas 2 achter elkaar tijdstraffen gaven, waarna VOC 3 de overtal-situaties vakkundig afstrafte en eindelijk na 26 minuten in de tweede helft op voorsprong kwam, voor het eerst in de wedstrijd, 26-25.
De Hagenaren wisten echter in 1 minuut tijd opnieuw een voorsprong te nemen, 26-27, waarna de koploper uitliep naar 29-27 en uiteindelijk op wilskracht voor de 7e achtereenvolgende keer de winst veilig stelde: 30-28, doordat Dewi van der Kolk in de allerlaatste seconde haar 5e penalty benutte.
Voor VOC 3 scoorden:

Dewi van der Kolk: 11 (4 p.)
Laila Ammal: 4
Jasmien Khattab, Kim Lammertse, WaiLing Lam elk 3
Shelley de Groot en Irene Kuling elk 2
Chantal Antoni en Romy Liefveld elk 1
22 november 2009 - Sterke verdediging bezorgt  T+A/VOC Amsterdam 3 zege

Top

In een bijzonder rommelige eerste helft leek de koploper uit Amsterdam, na binnen 1 minuut met 0-2 te leiden, een makkelijke zege te behalen.
Niets bleek minder waar!!!
Hekkensluiter Wings reageerde bliksemsnel en stond binnen 5 minuten met 3-2 voor.
In een veel te traag tempo en met een ongekend aantal foute passes slaagde VOC 3 er maar niet in haar koppositie waar te maken.
Wings 2 wist telkens weer bij te blijven doordat haar twee afstandschutters vrije baan hadden hun schoten doeltreffend af te vuren.
Debutant doelvrouwe Kimberley Veldman had geen schiijn van kans.
De rust brak aan met een 12 - 14 voorsprong voor het slordig spelende Amsterdamse team!
In de pauze hamerde de coach van VOC erop de concentratie te verhogen en het tempo op te voeren,alsmede met elkaar krachtdadiger te verdedigen.
Ondanks dat de eerste 10 minuten weinig verbetering gaven, stond de verdediging o.l.v. de steeds beter keepende Kimberley als een huis!
Na een kwartier spelen sloeg VOC eindelijk een gaatje van 4 doelpunten waarna de hekkensluiter volledig in elkaar klapte en een vrijuit spelend VOC ,dat geen enkele gele kaart, noch tijdstraf kreeg, uiteindelijk naar een 18 - 28 zege uitliep.
Opmerkelijk was dat alle speelsters tot scoren kwamen en de zesde opeenvolgende zege een feit was!
Voor VOC scoorden:
Dewi van der Kolk : 7 (4 p.)
Jasmien Khattab: 6 (1 p.)
WaiLing Lam: 4
Irene Kuling: 3
Laila Ammal, Kim Lammertse, Chantal Antoni elk 2
Shelley de Groot en Romy Liefveld elk 1
14 november 2009 - T+A/VOC Amsterdam blijft winnen

Top

Vlak voor de wedstrijd begon, vulde een grote knal Sporthal Elzenhagen, omdat een grote schare supporters van VELO de hal met confetti volspoot.
Hierdoor duurde het 5 minuten voordat de arbiters voor het beginsignaal floten.
Kennelijk waren de dames van VOC hier enigszins van geschrokken want het fel en geconcentreerd spelend VELO uit Wateringen deelde in die beginfase duidelijk de lakens uit.
Met een 5 - 9 stand op het scorebord leek VOC 3 het zeer moeilijk te krijgen, maar juist op dat moment herpakte het team van aanvoerster Jasmien Khattab zich en begon aan een inhaalrace die uitmondde in een kleine voorsprong bij de rust: 17 - 16.
De tweede helft begon VOC in ondertal waar VELO van kon profiteren door weer een voorsprong te nemen. De goed spelende ploeg uit Wateringen was vooral sterk in de omschakeling en profiteerde van het t langzame terugverdedigen van de Amsterdamsen. Vooral de hoekspeelsters van VELO waren dodelijk effectief !!!
Er ontspon zich nu een zeer boeiend schouwspel waar beide ploegen vol voor de winst gingen.
Uiteindelijk bleek opnieuw dat VOC 3 de rust kon bewaren hun aanvalssystemen te blijven spelen en niet te gehaast ondoordachte dingen te doen.
Hierdoor sloeg het een gaatje van 3 goals met VELO en zegevierde uiteindelijk met een iets te groot verschil van 30 - 26 tegen een sportief spelend VELO, dat in deze competitie zeker nog overwinningen zal boeken.
De goed leidende scheidsrechters hoefden dan ook maar weinig tijdstraffen uit te delen.
Het via promotiewedstrijden gepromoveerde VOC 3 blijft het publiek nog steeds verbazen door haar score: 10 punten uit 5 wedstrijden !!!!
Voor VOC 3 scoorden:
Dewi van der Kolk: 8
Jasmien Khattab: 7 (4 p.)
Laila Ammal: 5
Chantal Antoni : 3
Shelley de Groot, Irene Kuling en Kim Lammertse: elk 2
Romy Liefveld: 1
Keepster Irma Oud stopte 1 penalty
7 november 2009 - T+A/VOC Amsterdam trein dendert door !!!!!

Top

In een bomvolle sporthal De Vijfkamp in Eindhoven speelde VOC 3 tegen het op de derde plaats staande PSV uit Eindhoven, dat de laatste 2 wedstrijden overtuigend had gewonnen.
Tegen de 5 - 1 verdediging van PSV hadden de lichtvoetige en technisch bekwame opbouwspeelsters van VOC veel ruimte, waardoor al snel een 0 - 2 voorsprong werd bereikt.
Kansen op een hogere voorsprong werden door slordigheid en de uitstekende keepster van PSV teniet gedaan.
Door de sterke opbouwrij van PSV kantelde de wedstrijd en werd het een gelijkopgaande wedstrijd tot 10 minuten voor de rust, toen met name de snelle en behendige linkerhoek en linkeropbouw van PSV de rechterverdegingslinie van de Noordamsterdammers te snel af was, en PSV uitliep naar een 13 -10 voorsprong.
Na de pauze was VOC zeer gretig om de opgelopen achterstand teniet te doen, maar het lukte hen niet in vele overtalsituaties dichter bij de Eindhovense ploeg te komen.
Op het moment dat het publeik van PSV in een zege van hun favorieten ging geloven, zette het mentaal sterke VOC nog een tandje bij en moest PSV teveel met onoirbare middelen de Amsterdamse ploeg van scoren beletten.
In deze periode onderscheidde doelvrouwe Irma Oud zich door 2 strafworpen te stoppen.
De uitstekende arbiters hanteerden de spelregels correct, waardoor er vele tijdstraffen en zelfs een rode kaart naar de Eindhovense dames ging.
VOC kwam met vechtlust en een uitstekende mentaliteit terug tot 18 -18 en pakte haar onzekere tegenstander bij de keel waardoor het een 3 doelpunten grote voorsprong opbouwde: 20 -23 !!
De Amsterdamse dames boekten hun vierde achtereenvolgende zege: 22 - 24 en tekenden hiermee voor een historische prestatie door als 3 e team voor het eerst in de Vaderlandse handbalgeschiedenis lijstaanvoerder te zijn in de Hoofdklasse.
Voor VOC scoorden: Jasmien Khattab 7 (3p.), Dewi van der Kolk 3 (2 p.),Laila Ammal 4, Chantal Antoni 2, Irene Kuling 2, Kelly Willems , Kim Lammertse , Shelley de Groot en WaiLing Lam 1 x.
24 oktober 2009 - DERDE OPEENVOLGENDE ZEGE T+A/VOC Amsterdam 3 !!!!!!

Top

In een goed gevulde sporthal De Weeren ontving de complete selektie van VOC 3 het team uit Susteren NooitOphoudenAltijdVoorwaarts, NOAV !!!
Deze tegenstander had uit haar eerste 2 wedstrijden geen enkel punt behaald en was dus zeer gretig om de punten mee naar Limburg te nemen. Gelukkig bleek VOC 3 van haar fouten in de verloren bekerwedstrijd tegen V.Z.V. te hebben geleerd.Met aanvoerster Jasmien weer terug in het midden bleef de verdediging goed gesloten waardoor NOAV gedwongen was met afstandsschoten doelvrouwe Irma te passeren. VOC 3 had vanaf het begin een voorsprong die echter door het missen van kansen steeds maar beperkt bleef tot 2 goals. Vlak voor de rust bleek de lange-afstandsschutter van NOAV te vaak te machtig voor de t afwachtende defensie van VOC 3.
Ruststand: 14 - 12.
In de pauze hamerde de coach erop de kansen beter te benutten dan zou het resultaat er vanzelf wel komen en de trainer voorspelde dat NOAV veel 2 minuten straffen op zou lopen door hun t harde spel! De NoordAmsterdamse speelsters volgden de adviezen op en speelden een voortreffelijke 2 e helft, waarin door bijna alle speelsters gescoord werd en uiteindelijk een fraaie 28 - 20 zege behaald werd, waardoor het de koppositie in de Hoofdklasse inneemt. Vermeldenswaard is nog dat aanvoerster Jasmien alle 7 strafworpen raak schoot.
Voor VOC scoorden: Jasmien 10 (7p.), Dewi 5 (2p.),
Laila, Shelley en WaiLing 3, Kim 2, Chantal en Kelly 1.

Over 2 weken wacht het topduel in Eindhoven tegen PSV, dat lijstaanvoerder Internos met 23-25 versloeg.
21 oktober 2009 - Geen beker voor T+A/VOC Amsterdam 3

Top

Op een mooie, koude dinsdagavond trof VOC 3 in haar eerste bekerwedstrijd de reserves van V.Z.V. in 't Veld.
VOC had zowel aan de vorige bekerduels, als aan de vorige uitwedstrijd tegen V.Z.V. 2, slechte herinneringen.
Deze keer zou het anders worden........
Zonder Irene (in Zweden voor studie) Sharon (geblesseerd) en Jasmien (ziek), begon het team van trainer Ramon van Dijk rommelig aan het duel.
Gelukkig was Kelly Willems hersteld en Sandra Langelaar beschikbaar, evenals Shelley de Groot.
Vanaf het begin liepen de Noordamsterdamse dames achter de feiten aan, hoewel de verdediging in de eerste helft weinig weggaf. Helaas leverden verkeerd afgespeelde passes de nodige tegendoelpunten op. Ruststand: 8-7 voor V.Z.V.
In de rust probeerden Ton en Ramon het team weer in het gareel te krijgen hetgeen al na 10 minuten in het honderd liep. Een 4 minuten tijdstraf resulteerde in een 4 doelpunten achterstand waardoor een bijna hopeloze inhaalrace ontstond.
Bewonderenswaardig was, dat ondanks het feit dat het nog steeds niet liep in de aanval, het team bleef vechten voor een beter resultaat en met succes: door middel van een 4-2 aanval systeem knokte VOC 3 zich langs de Noordhollandse dames.
Met nog 2 minuten op de klok leidde VOC 3 met 18-19. Als, de overigens goed fluitende arbiters, de tijdregel goed hadden toegepast, had VOC balbezit gekregen maar nu scoorde V.Z.V. de gelijkmaker: 19-19 !!!!!
VERLENGING !!!!!!!!!!(2 x 5 min.)
Vorig seizoen verloor VOC 3 thuis tegen ZAP na 2 verlengingen via een strafworp 3 sec. voor tijd, nu was een niet terechte tijdstraf voor de keepster de oorzaak dat we al snel met 2 doelpunten achter kwamen.
Ondanks alle goede pogingen en grote inzet,lukte het VOC 3 net niet langszij te komen.
Eindstand: 23-22.
18 oktober 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3 pakt zwaar bevochte overwinning in Limburg

Top

Het leek in de eerste helft alsof de lange reistijd in de benen van de NoordAmsterdamse speelsters zat.
Leudal, dat vorige week een oorwassing had gekregen, startte fel en zette VOC 3 direkt onder druk en scoorde ook regelmatig vanuit de linkshandige rechterhoek, maar vooral via de ongrijpbare cirkel Carli Wagemans. De verdediging uit Amsterdam had absoluut geen greep op de beweeglijke en fysiek sterke cirkel van Leudal die HET verschil maakte en zorgde dat het team uit Limburg met een 12 - 10 voorsprong de rust in ging.
De coaches van VOC 3 probeerden in de rust het gevaar van de cirkel te ontmantelen, hetgeen vooral aan het einde van de wedstrijd resultaat opleverde.
Het begin van de tweede helft was opnieuw voor Leudal, maar ondanks het feit dat VOC 3 slechts 1 x in de week traint, bleek de conditie, maar vooral de mentale weerbaarheid, bij VOC 3 weer zeer hoog!!!!
De verdediging zat potdicht en vooral de linkeraanvalszijde gebruikte snelheid en kracht effectief.
Pas 10 minuten voor tijd kwam VOC voor de eerste keer voor, en bouwde de voorsprong tot 2 minuten vr tijd uit tot 20 - 23.
Daarna speelde Leudal alles of niets, hetgeen tot een bloedstollend slot leidde, waarin uiteindelijk VOC 3 met 1 doelpunt aan de goede zijde van de streep stond.
Einde: 22 -23 !!!!
Vermeldenswaard is nog dat de scheidsrechters Kikken en Owsianny een uitmuntende wedstrijd floten in een kolkende Limburgse Sporthal.
Voor VOC scoorden:
Dewi van der Kolk : 7 (3 s.w.)
Jamien Khattab : 6
Chantal Antoni: 4
Laila Ammal en Kim Lammertse: 3
10 oktober 2009 - T+A/VOC Amsterdam 3  ZEGE BIJ DEBUUT !!!!

Top

Na een zeer gezellig samenzijn in de nieuwe fraaie woning van Laila begon om 21.15 in Elzenhagen het nieuwe handbalseizoen voor VOC 3 met de wedstrijd tegen een
bekende tegenstander, n.l. MHV '81 uit Mill, dat in de promotiewedstrijden vorig seizoen, met 14-13 werd verslagen.
Met 2 nieuwe jonge speelsters in het team (Kelly en Romy) en 2 oudgedienden weer terug (Sharon en Sandra), startte VOC 3 gretig. Met de eveneens nieuwe trainer Ramon op de bank liep het NoordAmsterdamse team naar een 3 - 1 voorsprong.Het fysiek sterke MHV, met een Oost-Europees uitziende linkeropbouw, bleef echter goed bij, en gelukkig kon VOC 3 met een nipte voorsprong (10 - 9) gaan rusten.
In de pauze greep Ramonn de kans om het team weer op de rails te zetten, hetgeen helaas in het begin ven de 2 e helft niet geheel lukte.
Een 12 -13 achterstand leidde tot nogal wat slordigheidjes in het spel van VOC 3, maar door hun uitstekende vechtlust en mentalitiet konden na een kwartier spelen, de dames van VOC het duel weer in hun voordeel beslissen door 3 goals op een rij.
In een rommelige eindfase met veel tijdstraffen (terechte en onterechte) bleven de debutanten bewonderenswaardig overeind en boekten hun eerste zege in de Hoofdklasse, waardoor het 1 nacht lang gedeeld koploper in de Hoofdklasse is.
Deze zege smaakt naar meer.........

SUPPORTERS BEDANKT !!!!! EN BESTUUR: BEDANKT VOOR DE HAPJES !!!!!!!(DAT SMAAKT OOK NAAR MEER......)

Volgende week wacht het verre uit-duel tegen LEUDAL in Limburg.(In Neer, Van HorneHal, 191 km. vanaf Amsterdam)

Hartelijk bedankt alvast, groetjes,Maureen
 
 

 

T+A / VOC Amsterdam, webpagina laatst bijgewerkt dinsdag 22 december 2009

Contact