T+A / VOC Amsterdam Dames 2

Samenstelling selectie T+A / VOC Amsterdam

Top

Spelers
Alyssa Alings Maxime Bloemberg EllyAn de Boer Debbie Bont
Celine Bootsman Yvette Broch Marcella Deen Chantal Geddes
Michelle Goos Shelly de Groot Len Hamers Rachel de Haze
Laura van der Heijden Hanne Helgesen Kim van Herk Angela Malenstein
Sabrina van der Mast Channa Matteman Roza Schaefers Teuntje Schaefers
Leonie Schneider Lindsey Schrekker Anja Tol Peggy Viergever
 
Tess Wester Kelly Wijnbergen Gwendolyn Yung
       
       
 
Trainers en begeleiding
Rolf Schulte
(trainer/coach)
Nancy Breugem
(assistent trainer)
Paul Schuurman
(fysiotherapie)
Jeanette Schrekker
(begeleiding 1e team)
Jasper Dusee
(trainer)
Theo Stevens
(teammanager)
Ren Stemerdink
(keeperstrainer)

Tamara Willems
(begeleiding 2e team)

       
       
 

 

Programma T+A / VOC Amsterdam Dames 2

Top

 

Stand T+A / VOC Amsterdam Dames 2 Top

 

Uitslagen T+A / VOC Amsterdam Dames 2 Top
 

Verslagen T+A/VOC Amsterdam Dames 2

Top

.

19 december 2009 - V(eld) Z(ijdewind) V(ooruit) onderuit

13 december 2009 - HAVAS 1 - T+A/VOC Amsterdam. 8 december 2009 - Bekerduel tegen VZV 2
5 december 2009 - Heerlijk avondje ! 26 en 29 november 2009 - Twee in n
15 november 2009 - VVW uit, altijd lastig 10 november 2009 - Bejer T+A/VOC Amsterdam 2 - VVW 1
25 oktober 2009 - Westsite 1- T+A/VOC Amsterdam 2 17 oktober 2009 - T+A/VOC Amsterdam 2 - DTS'48
13 oktober 2009 - Bekerwedstrijd T+A / VOC 2 - D.T.S48 10 oktober 2009 - De kop is er af
 

19 december 2009 - V(eld) Z(ijdewind) V(ooruit) onderuit

Top

VZV is een club met historie. Een dorpsclub, zoals er nog slechts enkele zijn. Vanuit een hechte dorpsgemeenschap en met een aantal unieke talenten werd in de jaren 70 een dorpsclub landskampioen veldhandbal en wist men de eredivisie zaalhandbal te bereiken. Nog steeds bestaat deze ambitie, maar de vraag is of de huidige jeugd het geduld heeft om met de club de lange weg naar boven af te leggen, of dat ze liever direct de stap naar de top nemen door direct naar een topclub te gaan. De B- en A- jeugd spelen allemaal op het nivo waarop de VOC jeugd ook acteert en doen goed mee. De toekomst zal het leren.

Feit is dat het huidige VZV een heel aantal talenten herbergt. Deze werden noodgedwongen doorgeschoven naar de dames 1  na een leegloop van het toenmalige dames 1 na (onnodige) degradatie uit de 1e divisie. Meiden tussen de 16 en 20 (en Krista Loos) trekken de kar en moeten het verloren terrein weer goedmaken. Youngsters als Lotte Prak en Riekie Singer moeten de kar grotendeels trekken, maar zijn daar nog  niet echt aan toe.  Daarbij is het niveau van de overige speelsters t.o.h.  onvoldoende  om een gooi te doen naar het kampioenschap in de hoofdklasse, wat ook blijkt uit de stand: een stevige middenmoter, meer zit er niet in.

Toch was er enige twijfel bij de trotse koploper. Vijf basis speelsters werden om uiteenlopende redenen gemist en het weggeven van een mooie 5 punten voorsprong in de competitie tegen VZV zou zonde zijn. Daarnaast was dames 2 van VZV een week eerder een lastig obstakel gebleken op weg naar de regiofinale van de bekercompetitie en nu wachtte de hoofdmacht, dames 1!! Echter, onze invallers waren ook niet de minsten. Met Esmee, Kaylee en Maxime werd aan de wedstrijd begonnen. Hoewel het eerste doelpunt nog aan VZV zijde viel, was het al snel gedaan met de ambities van de tegenstander. Vanaf het begin maakte onze meiden duidelijk dat er geen punten verloren zouden gaan. Gedreven werd er naar een overwinning gewerkt. Een ruststand van 12-16 was een magere afspiegeling van de verhoudingen binnen het veld doordat er veel kansen verloren gingen door pech of het te mooi willen doen. Ook het doorgaans zeer aanwezige publiek liet zich vandaag niet echt horen. Misschien hebben we ze stil gekregen door ons spel? Na de rust ging het opeens heel snel en werd VZV van de mat gespeeld waardoor er uiteindelijk een stand van 22-34 op het scorebord stond weergegeven. Een ruime, verdiende zege waar niets op af te dingen viel. Een compliment is op zijn plaats, de meiden hebben gevochten als leeuwinnen en laten zien dat ze dit jaar maar n ding willen: het kampioenschap in de hoofdklasse. Zelfs het doorgaans zeer uitgebreide verslag door de teammanager op de site van VZV bleef dit keer achterwege.  Het bleef nog lang stil in t Veld.

Nog twaalf te gaan. Maar eerst vieren we kerst en oud en nieuw. Even geen handbal, maar oliebollen en champagne. Ik wens vanaf deze plaats een ieder binnen T+A/VOC een gezond 2010. De rest komt  vanzelf. Tot januari, tot ziens.

13 december 2009 - HAVAS 1 - T+A/VOC Amsterdam 2

Top

Afgelopen weekend stond de uit wedstrijd tegen HAVAS op het programma. Een niet te onderschatten club die met 1 punt van ZAP won.
Wij waren heel erg gebrand op deze wedstrijd en waren er ook op voorbereid dat HAVAS gretig aan de wedstrijd zouden beginnen.
De eerste 10 minuten van de eerste helft waren super. De dekking stond goed en de ene aanval was nog mooier dan de andere.
We gingen de rust in met een 9-16 voorsprong. Het begin van de 2e helft was niet best, met veel technische fouten wisten we 9 minuten
niet te scoren. Daarna ging het weer wat beter en konden we meer in ons spel komen, met veel mooie systemen en snelle aanvallen
werd het uiteindelijk 19-31. Volgende week staat VZV uit op het programma, we weten wat we kunnen dus hopen we ook bij deze wedstrijd
een mooie eindstand neer te zetten, in ons voordeel natuurlijk.
8 december 2009 - Bekerduel tegen VZV 2

Top

Nou vrouwluuj en mansluuj. Ich bn aan de beurt om ei sjtukske veur de website te sjrieve. Op aandrnge van ein sjtel luuj doon ich dat noe in et plat. Bn neet bang, ich hub ein Hollesje vertaling derbie gedaon zwodat ut sjtukske ouch nog ech gelaeze knt weare.
Ich zal mr beginnebie de hoagtepunte: noa 60 minute sjtong der 19-27 op et scorebord (in os veurdeil netuurlik), ozze kiepsters sjtinge allebei erg good te kiepe, Roza sjpeelde zwoa wie vanouds eine gooje wedsjtried en de sjeidsrechters floote veurtreffelik.....och wach effe, eigelik toch neet ech.
Nou ich zal d'r verder auch kort euver zeen. Naodat de sjeidsrechters in de isjte menuut 2 kear 2 minute hbbe gegaeve woar de sjfeer veur eine leuke pot handjbal healemoal verpes. Veer koame get sjloom oet de sjtartblk, m`er in de twide helf hbbe veer loate zeen dat VOC 2 allein mr noa 't Veld woar gekomme om te wnne !!! En dat hbbe veer dan auch gedoan, mt of zonger geweldige sjeidsrechters of hars. En noe op nao ozze volgende prooi............ DSS here we come to kick your ass. Ohw sorry, dat ltste woar gein plat.

Nou dames en heren, ik ben aan de beurt om een stukje voor de website te schrijven. Op aandringen van een aantal mensen schrijf ik dit in het Limburgs dialect. Maar niet gevreesd, ik heb er een Nederlandse vertaling bij gedaan zodat het stukje ook nog daadwerkelijk gelezen kan worden.
Ik zal maar beginnen bij de hoogtepunten; na 60 minuten stond er 19-27 op het scorebord in ons voordeel, onze keepsters hebben beide erg goed gekeept, Roza speelde weer als vanouds een goede wedstrijd en de scheidrechter floten voortreffelijk.. oh wacht toch niet.
Verder zal ik er ook erg kort over zijn; nadat de scheidsrechters in de eerste minuut 2 keer 2 minuten hebben gegeven was de sfeer voor een leuke pot handbal verpest. We kwamen wat sloom uit de startblokken, maar hebben in de tweede helft laten zien dat VOC 2 alleen maar naar t Veld was gekomen om te winnen!!! En dat hebben we dan ook gedaan, met of zonder geweldige scheidsrechter of hars. En nu op naar onze volgende prooi DSS
5 december 2009 - Heerlijk avondje !

Top

Heb je de was, dan maak je ook het verslag. Leuke afspraak van de meiden al blijkt in de praktijk dat het thuisfront de pineut is, maar goed op een druilerige zondagmiddag heb je toch niks anders te doen dus schrijven maar.
5 december is toch een avond om met vrienden/ familie het sinterklaasfeest te vieren. Spijtig genoeg stond er een competitie wedstrijd op het programma. Om 18:00 uur verzamelen, om gezellie met ze alle een kopje soep + broodjes en lekkers de wedstrijd voor te bereiden. De sint had een kleine verassing voor de meiden. Nadat Len met haar mooie zachte G het intro gedicht voor gelezen had kregen alle meiden een chocolade verassing met een persoonlijk gedicht.
Dan nu de wedstrijd Zap kwam op bezoek. Voor de wedstrijd lieten de met grootte getale meegekomen supporters duidelijk merken dat de Zap sint gearriveerd was.
De sinterklaas melodien ingevuld met eigen Zap tekst vlogen ons om te oren. Onze meiden hebben deze aangehoord en besloten op dat moment dat het slot akkoord van ons moest zijn.
Van af het begin was duidelijk dat we geenszins van plan waren om cadeautjes weg te geven.
De meiden gingen fel van start en met een lekkere stevige verdediging en goed afronden bleven de twee ploegen dicht bij elkaar. De twee scheidsrechters floten in onze ogen een prima wedstrijd al was het Zap publiek het daar niet altijd mee eens. Gele kaarten en 2 minuten daar waar nodig was zodat de wedstrijd niet kon ontsporen in een worstelpartij. Met snel aanvalspel wat ons ook wel eens de das om doet was de ruststand 16-11. We kwamen goed uit de kleedkamer, Jap en Tamaar hadden de meiden goed aangespoord niet te verslappen. Dat gebeurde zeker niet. Zap kwam niet meer in hun spel en wij konden lekker door. Solide verdedigen, lekker scoren via hoek, cirkel, opbouw. Daarbij moet ook gezegd worden dat onze beide keepers weer fantastisch stonden. Kortom een goed stel gezellige meiden en zeker een team dat een lekker potje kan handballen. Het slot akkoord was inderdaad voor ons eindstand 34-24.
Het slot lied werd door onze meiden uit volle borst gezongen. Met het lied dag sinterklaasje, daag,daag werd Zap uitgezwaaid.
Ok geen sinterklaas avond maar toch een cadeautje 2 punten in de zak van sinterklaas.

Angela 7x , Alyssa 6x , Maxime 6 x , Len 3x , Gwendolyn 3x , Sabrina 3x , Roza 2x , Anja 2x Hanna 1x , Chantal 1x , Tess en Celine vele ballen gestopt!
26 en 29 november 2009 - Twee in n

Top

26 November stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen Borhave. Deze was er eerder uitgegooid vanwege de EC verplichtingen van Tess en Angela. Boze tongen beweerden zelfs dat we de wedstrijd wilden verzetten om zo meer kans te maken om deze wedstrijd te winnen, omdat we dan van speelsters uit het eerste gebruik konden maken. Helaas moeten we deze geesten teleurstellen. T+A/VOC2 is dit seizoen gewoon sterk!!. En ook Borhave ondervond dit. Een ploeg uit het oosten des lands met een hoop ervaring. Verleden jaar wat anoniem meegedraaid in de competitie, maar dit seizoen sterk begonnen. Onze dames konden dan ook met moeite loskomen. Borhave, met op doel de (ex?)jeugd international Marlin Wissink, bleven goed bij en hadden een goede kijk op het snelle spel van VOC. Mede door goed keeperwerk en wat pech onzerzijds in de vorm van paal en lat, bleef Borhave goed in de wedstrijd. Echter, ook deze tegenstander moest het gaatje laten vallen. Ondanks het af en toe weer erg gehaaste spel van VOC wist men een ruststand te bereiken van 16-11. Na de rust bleek ook nu weer dat het met de conditie van dames wel goed zit, want de tweede helft kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar en langzaam werd er uitgelopen naar een eindstand van 31-23. Een eindstand die in fora verrassend werd genoemd en mede aan de scheidsrechters werd toegeschreven. De dames deden het echter prima en qua straffen heeft VOC zelfs meer opgelopen dan Borhave( 8 van de 11 goals in de 1e helft waren te danken aan strafworpen), dus voor diegenen van buiten VOC die dit lezen, onze dames waren gewoon sterker.
En toen op 29 November naar het verre Lemelerveld waar LHC als tegenstander fungeerde. Veel van onze dames waren de avond ervoor bij Alissa geweest om haar te feliciteren met haar 18 lentes. Volgens moeder Anja zitten de eerste rijlessen er al op. Ik ga er overigens wel vanuit Anja, dat jullie bezoekfrequentie aan de wedstrijden gelijk zal blijven, maar dit geheel terzijde. In een erg koude zaal moest er achter de tribunes ingelopen worden, aangezien een aantal wat oudere heren op de zondagmorgen graag een balletje trappen. Uiteraard laten we dit toe, want we herkennen het profiel van deze heren. Dit hield echter wel in dat de wedstrijd later begon. Ook dit had weer een voordeel want hierdoor konden Hesther en Gerard hun kersverse A-international dochter toch nog bewonderen, ondanks hun te late aankomst. De in het zwart aanwezige heren lieten zich meteen horen in de eerste paar minuten en hielden het spel goed onder controle. Hier en daar wat pietluttigheden, maar een ruime voldoende is op zijn plaats. De eerste twintig minuten van onze meiden niet. Misschien de feestelijkheden van de avond ervoor, maar het kwam slecht op gang. Veel slordig balverlies en slechte communicatie zorgden voor wat ergernis en verbazing langs de lijn en op de tribune. Een goed keepende Tess hield LHC echter van een grotere voorsprong af dan 1 doelpunt en VOC bleef in het spoor. Na twintig minuten begon het enigszins te lopen en werden de goals wat frequenter weggeschreven op het scorebord. Ruststand werd bereikt met 8-13. Een wat magere score naar VOC begrippen, maar hij stond er wel. Jap en Tamara hebben de zweep er toch maar even overheen gelegd, want de dames kwamen als herboren uit de rust. Daar waar er dertig minuten nodig waren om 13 goals te scoren stonden er na 12 minuten reeds 26 op het scorebord. En toch, vergeef me mijn kritiek, lag er nog een bepaalde sloomheid over de ploeg. Een keepster die de bal niet kwijt kan, omdat niemand naar haar kijkt, maar al naar voren loopt, het voorin blijven hangen na een aanval. Hoewel enthousiast (en sportief) was LHC gewoon niet bij machte om dit handbalgeweld in te dammen. Ze zullen hard moeten knokken om dit jaar te overleven in de hoofdklasse, maar het is ze gegund. Uiteindelijk stonden de cijfers 19-32 op de het scorebord als zijnde bewijs dat de 7e overwinning op rij een feit was. Komende zaterdag ZAP thuis in het altijd sfeervolle en gezellige Elzenhagen, onze knusse thuishaven. Laten we onszelf dan eens verwennen met een mooi cadeau en ZAP naar huis sturen met een nederlaag. Dat maakt dan nog enigszins goed dat het NHV niet erg goed heeft nagedacht over deze speelronde. Nog vijftien te gaan.
(Anja zat zelfs in de auto nog haar rechtenboeken te studeren en vroeg mij zeer oprecht of ik wilde helpen. Angela heeft haar deel gewoon afgekocht. Kortom ik heb me weer opgeofferd voor de verslagen)
15 november 2009 - VVW uit, altijd lastig

Top

En zeker als je voor de beker al tegen ze hebt gespeeld en dik hebt gewonnen. Ik denk dat deze zin de lading van vandaag dus wel dekt. Vandaag stond dus wederom VVW op het programma. Deze ploeg draait al een aantal jaren bovenin mee in de hoofdklasse en kent een stabiele basis. Verleden jaar werden ze tweede achter SEW 2 en verloren de P/D wedstrijd tegen het momenteel in de eerste divisie spelende Foreholte. Een ploeg ook die in de eerste divisie mee zou kunnen komen, maar ja, het promoveren wil maar niet lukken. VVW thuis is altijd een stuk lastiger. Ze hebben een trouw publiek wat als n man achter de ploeg gaat staan als het nodig is. Bovendien hadden ze verleden week in de competitie al verloren van ZAP. Twee wedstrijden verliezen in het begin van de competitie is geen pretje, want het kost je meteen de aansluiting. VVW was derhalve gebrand op een overwinning. Ook het verlies voor de beker met grote cijfers wilden ze graag wegpoetsen. Er stond dus een getergd VVW in het veld. Met een gedreven coach langs de lijn. Gelukkig ook twee scheidsen die goed oog hadden voor hetgeen er gebeurde in het veld. VVW schoot dan ook fel uit de startblokken en had er al rap twee in liggen terwijl wij nog moesten beginnen. Het leek er op dat T+A/VOC het ritme van afgelopen dinsdag weer snel kon oppakken, want met snel spel werd de achterstand omgebogen tot een 4-2 voorsprong. VVW was echter niet van plan zich naar de slachtbank te laten lijden. Zonder echt tot hoogstaand handbal te komen wist men zich terug in de wedstrijd te knokken, daar waar de meiden van T+A/VOC het maar niet echt voor elkaar te krijgen om het snelle spelletje tot een goed einde te brengen, lees doelpunten. Veel foutieve passes, slordig spel en veel, heel veel onnodig balverlies. Conclusie bij rust, 12-10 achter en geheel verdiend. Ongetwijfeld zullen Jappie en Tamara tijdens de rust de vinger op de gevoelige plek hebben gelegd, want na de rust werd er veel geconcentreerder gespeeld, zeker in de verdediging. Winnen doe je als je er n meer maakt dan de tegenstander. Je zult er derhalve voor moeten zorgen dat de verdediging dicht zit. In de 2e helft was dit dus een stuk beter voor elkaar en kon T+A/VOC na een aanvankelijk gelijk opgaande tweede helft langzaam het initiatief naar zich toe trekken. Er op en erover dus. Met nog vier minuten op de klok was het verschil opgelopen tot zeven en de wedstrijd gespeeld. Op dat moment zie je nog de jeugdige onbezonnenheid van deze ploeg. Een twee minuten straf zorgde voor ondertal, waaruit VVW scoorde. In plaats van rustig een aanval opbouwen, je tijd vol spelen, gaan de meiden als een speer naar het midden, rennen naar de cirkel, spelen foutief af en krijgen een break tegen. En dat dus een paar keer achter elkaar. De marge liet het toe, maar dit moet er uit meiden, hoofdje gebruiken!!!! We hebben er echter n meer gemaakt dan de tegenstander dus hebben we uiteindelijk- verdiend gewonnen en staan de dames ongeslagen bovenaan. Een plek ook die verplichtingen schept. Alle komende tegenstanders zullen van de koploper willen winnen. Er zitten dus geen makkelijke wedstrijden meer tussen. De volle honderd procent zal nodig zijn om daar te komen waar Jappie jullie aan het eind graag hebben wil (en ook thuis horen). Nog achttien te gaan. Oh ja, voor wat het waard is, einduitslag 24-27 voor de meiden dus.
(Aangezien Tess makkelijker praat dan schrijft heeft ze haar vader maar voor haar karretje gespannen. En zo geschiedde)
10 november 2009 - Bejer T+A/VOC Amsterdam 2 - VVW 1

Top

En nou benne woi an de beurt om een verslaggie te maken van de tweide bekerronde wedstroid.
Zo as t al in de 1ste ronde beurde, was ut ok in de tweide ronde weer raak.Ok ankommende zundag kroigen we weer V V W as teugenstander.
Ben nu al benuuwd wie de volgende wordt, stel dat ut VZV is?
Er was voorof toch zomaar puur spanning, want V V W staat bekend, niet allien as n fysiek harde ploeg, maar ok as echte vechtertjes waar we toch wel een koikje op hadden. Toidens de warming up wier r een foin meziekje speuld, dat je echt n rustig gevoel gaf. Tamara was met hullie anhanger uit Moidrecht vandaan kommen en hadde ok nag een knots van n radio meenomen.
Nei n paar keer wat skudde en steken, was deuze ok oindeluk binnen en konnen we genieten van een foin anloup meziekje.

En den de wedstroid. Die begon geloik puur pittig. De manjes in het zwart/geel mosten ok deer deur direct al in Aktie kommen.Van alle twei tiems slingerden ze drekt al een paar moidjes op de bon. VOC kwam drekt al goed uit de startblokken, en scoorde metien. En leit ze nou geloik uitlope nei 4-1 voorsprong! Deurdat de opbouw van V V W niet goedop gang kwame, kon VOC van ofstand ut doel goed beroike. Wat had V V W t zweer, al prebeerde ze echt van alles maar de teugenstanders stonden as ien huis te verdedigen. En zo had VOC t mazzel, dat ze de stand uitbouwe kon van 8-3 nei 12-8. Met de rust stonden ze al op 17-8. De koppies van V V W hongen r bai as sneeuwklokkies nei een strenge nachtvorst.
Jack, de koots van V V W had her handen goed vol an de moiden.
Deur n blessure van n opbouwster, most r nag skoven worren in de opstelling en dat verliep ok niet helegaar vlekkeloos. Nei de rust hadden onze moidjes er weer reuze zin an en speulden n flinke versnelling hoger. Deerdeur produceerden ze de nodige breaks wat loidde tot 23-9.
Toen wier bai V V W het leed nog groter, want er most een hele belangroike speulster nei 3x twei menuten van t veld of. Nou beurde r wel veul op t veld maar je konne toch niet zegge dat r gemeen speuld wier. VOC kon uitloipe van 27-10 nei 30-10. Met nag n minuut of 8 op de klok dochten ze dat t echt over en uit was met V V W, maar nei hoor die gongen stoer deur tot an de leste minuut en scoorde nagerus 6x.
Voor ons kon dat de pret niet drukken. Met de winst van 35-16 gongen we met n rechte reg en opgeheven hoofd nei de volgende ronde! Moiden gefilliciteerd , een pracht overwinning! A.S. zundag op nei Wervershoof maar koik r niet te makkelijk teugen an.
Nou moin was is klaar, dus ik stop r mee.
Groetjes uit ons bar mooie sportieve Langedoik!
25 oktober 2009 - Westsite 1- T+A/VOC Amsterdam 2

Top

Na een week hard trainen stond er aan het einde week een bekende tegenstander klaar, Westsite. Vorig seizoen werden wij door dit gedegradeerde team nog uitgeschakeld in de eerste ronde van de beker met slecht 1 punt verschil. Tijd voor een revanche dus.
Helaas kon je die gedachte in de eerste helft niet terug zien in ons spel. De dekking communiceerde niet en werkte niet samen waardoor Westsite enkele malen door kon breken en scoorde. De teamspirit ontbrak aan alle kanten en Westsite kreeg hierdoor vertrouwen.
Aanvallend moesten we onze draai vinden maar wisten wel de gaten in de dekking te vinden en daaruit te scoren om op gelijke hoogte met Westsite te blijven. Opvallend was dat er net als bij de voorgaande wedstrijden veel aan onze armen getrokken werd na een doorbraak. Gevolg daarvan en andere van overtredingen waren ruim 10-12 penaltys over de gehele wedstrijd, die benut werden door penalty killer Chantal. De ruststand was 11-11, nieuwe ronde nieuwe kansen dus de tweede helft.
Na een pittige preek van Jasper, begonnen we beter geconcentreerd en feller aan de tweede helft. De vechtlust was vooral terug te zien in de dekking. Westsite kreeg steeds meer moeite langs zij te komen en dat resulteerde in een verschil van 3 punten.
Het zelfvertrouwen kwam terug in ons spel en we wisten de score uit te breiden tot 6 punten verschil. De eindstand werd uiteindelijk 18-25. Met deze 2 punten blijft VOC 2 de eerste plaats behouden en dus een goede positie voor het kampioenschap. Zaterdag 7 oktober gaan wij proberen deze positie te behouden, 19:00 uur in Elzenhagen.
17 oktober 2009 - T+A/VOC Amsterdam 2 - DTS'48

Top

Na de winst van afgelopen dinsdag in de beker op D.T.S.48 stond voor zaterdag weer een wedstrijd tegen D.T.S.48 op het programma, nu voor de competitie. Het was dus geen verrassing hoe dit team speelt, maar als je met 40-21 wint is het toch moeilijk om zon team niet te onderschatten. Vr de wedstrijd werd al gezegd dat we de 50 gingen halen met minder dan 10 doelpunten tegen..
Maar de wedstrijd zelf verliep iets anders. Er werden veel fouten gemaakt in de aanval en we liepen ons vast in de dekking van D.T.S.48. Er werd alleen eerste fase gespeeld, waardoor we veel stonden te dekken en er vielen weinig doelpunten. De dekking daarentegen stond de 1ste helft super, er viel maar 3x een tegendoelpunt. We hadden ook een debutante, Hanne. En ze speelde heel goed! De eerste helft werd met 12-3 afgesloten.
De tweede helft kwam D.T.S.48 met een andere instelling in het veld. De eerste 10 minuten hebben we maar 1x gescoord. Ook de scheidsrechters werkten niet echt mee. Wij kregen een paar keer een tijdstraf die niet helemaal terecht was, terwijl aan de andere kant een paar armen werden gepakt en dit werd niet voldoende bestraft. Later pakten we het weer op en er werd weer gescoord. De tijdwaarneming wilde iets vroeger naar huis, ze floten namelijk een minuut te vroeg af. We mochten dat minuutje daarna toch uitspelen en er werd nog 2x gescoord.
Uiteindelijk stond er dus een mooie uitslag op het scorebord van 28-10. En volgens Maxime hebben we de derde helft ook gewonnen:P.
Volgende week zondag spelen we om 13:00 uur uit tegen Westsite.
13 oktober 2009 - Bekerwedstrijd T+A / VOC 2 - D.T.S48

Top

Na onze eerste competitie wedstrijd tegen Nieuw Heeten stond Dinsdag een bekerwedstrijd tegen D.T.S48 op het programma. Een team waar we in de A al eens tegen gespeeld hadden en toen met 1 punt verloren. Onze doelstelling dit jaar is kampioen worden en zo ver mogelijk komen in het bekertoernooi! Kelly wilt graag tegen het dames 1 in de beker finale spelen, een mooie streven haha. Maar eerst winnen van D.T.S48. We kregen voor de wedstrijd al veel tips van jappie dat ze niet sterk in 1 tegen 1 waren en dat vooral de twee opbouwsters gevaarlijk konden zijn. Met de instelling dat dit onze enigste kans was om verder te komen in het bekertoernooi, begonnen we met 100% vertrouwen en gretigheid aan de wedstrijd.
De dekking stond zoals al de hele voorbereiding super, en we stonden al snel met 9-2 voor. Aan het einde van de eerste helft zakte we iets in, en wisten de opbouwsters van D.T.S toch wat aardige afstandschoten erin te jagen. Maar met veel mooi uitgespeelde aanvallen vanuit de tweede fase werd de ruststand 17-10. In de rust werden we even goed aangesproken door jappie dat het toch beter moest. We kregen te horen dat we langere aanvallen moesten spelen met overtuiging. We hadden allemaal de wedstrijd van afgelopen weekend nog in ons hoofd, waar we de 2e helft niet sterk starten, dat wilde we vandaag vermijden.
We begonnen vel aan de tweede helft, met toch wat kleine foutjes hier en daar waren we toch de betere partij. Met nog 2 min op de klok stonden we 38-21 voor, de 40 halen is dan wel een hele mooie afsluiting! We scoorde de 39-21 en met nog 10 sec. op de klok was het Anja die de eindstand op 40-21 zetten. Uiteindelijk was het een leuke wedstrijd met veel mooie aanvallen. We kunnen nog even van deze mooie overwinning genieten want aankomende zaterdag staat D.T.S48 weer op het programma, we mogen ze zeker niet onderschatten maar we hopen weer zo een mooie eindstand op het scorebord te zetten.! dus als u zaterdag nog geen plannen heeft, kom ons dan toejuichen naar onze derde overwinning in 1 week
10 oktober 2009 - De kop is er af

Top

Westlandia, Bentelo, een Duitse ploeg, KSV, ZAP, Houten, VZV en VVW A1 jongens. Allemaal teams waar tegen VOC 2 het al eerder heeft opgenomen om zich voor te bereiden op de competitie. Twee Lange maanden van trainen, trainen en nog eens trainen vormden de basis voor de start van weer een nieuw seizoen zaalhandbal. Een nieuw team waarvan Jappie de verwachting heeft uitgesproken dat hij hiermee kampioen gaat worden. Over 21 wedstrijden zullen we het weten Jap!!
In ieder geval werd er gestart met een team dat al weer enigszins gehavend begon. Kelly en Angela waren (uiteraard) aanwezig, maar konden de tas thuis laten door blessures. Hiervoor in de plaats waren Kaleigh en Britt. Vertrouwde gezichten die eerder in de oefencampagne hun inzet al hadden getoond. Sabrina (Sab voor velen), Chantal, Celine en Len zijn de nieuwe gezichten dit jaar. De laatste is daarmee direct gepromoveerd tot teamoudste, want voor de rest zijn het erg veel jonkies. Een span echter wat erg goed bij elkaar past en het handbalplezier spat er af. Kortom dames 2 is er klaar voor.
Nieuw Heeten diende als eerste tegenstander. Ik had geen idee waar dit ligt. Tevens blijkt dat dit dorp geen sporthal heeft, en dat thuiswedstrijden in het nabijgelegen Haarle worden gespeeld. Als ouder kom je dus nog eens ergens. Inmiddels ben ik zon 30 jaar onderweg in Nederland en er buiten voor mijn werk, maar van beide plaatsen had ik nog nooit gehoord. Gelukkig heeft mijn werkgever het nut ingezien van een navigatiesysteem, dus maakte ik me niet druk. Truus leidt mij langs s heren wegen. Maar Truus was zaterdag niet thuis. Truus wist ook niet van het bestaan van een dorp met de naam Haarle. Gelukkig hebben we dan altijd nog Jappie en de mobiele telefoon, waardoor we in de juiste richting werden gedirigeerd. Om 1 minuut over half zeven (sorry Tamara, we waren te laat) reden we het parkeerterrein op. Het moet gezegd, wat we onderweg hebben gezien gaf ons een geweldig vakantiegevoel. Lommerrijke straten en wegen waar je heerlijk kunt fietsen of op je gemak rond kunt toeren als je vakantie hebt. Verder wil je er niet leven voor je 65ste denk ik, maar dat terzijde.
Voor de somma van 3,50 stond de wedstrijd Nieuw Heeten - VOC 2 op het programma. Naast toegang tot de wedstrijd kreeg je hier een teamposter voor en een uitgebreid wedstrijdboekje met een keur aan plaatselijke middenstand die haar waren aan biedt , de opstellingen en een voorwoord van Mevrouw Raben (Carolien voor intimi). Zij blijkt trainster te zijn van deze club en heeft een nogal heftig karakter, zo bleek gedurende de wedstrijd. In het voorwoord mijmerde zij over een wedstrijd van 2 jaar geleden toen dezelfde tegenstanders een uitslag in het voordeel van de thuisclub te zien had gegeven. Ze hoopte dat dit jaar weer te bewerkstelligen met een hard werkend team die er helemaal voor gaat. Ze sprak tevens de verwachting uit dat ze dit jaar toch wel een derde plek moeten kunnen behalen in de hoofdklasse A.
En toen was er de wedstrijd. VOC 2 was vl te sterk voor dit Nieuw Heeten. Met frivool, attractief handbal (zonder hars) bliezen onze meiden de tegenstander van de mat. De tegenpartij boezemde in eerste instantie nogal angst in (bij ons, het publiek) gezien het postuur van de dames. Hoewel ze zeer beweeglijk waren, de effectiviteit was zeer gering . Dit kan natuurlijk ook aan onze verdediging hebben gelegen, want die stond als een huis. De cirkelspeelster werd nauwelijks bereikt waardoor de dames gedwongen waren om vanuit de tweede lijn te schieten. Dit gebeurde vaak onnauwkeurig of Tess of Celine stonden in de weg. Kortom een ruststand van 6 14 gaf een goed gevoel voor de rest van de wedstrijd. Naar goed Haarles gebruik werd er een kopje koffie aangeboden in de zaal, waar het talrijk opgekomen publiek gretig gebruik van maakte. De tweede helft was eigenlijk een kopie te noemen van de eerste helft. Met n groot verschil: de ballen wilden er niet meer in in het eerste kwartier. Vijf pingels en vier open kansen werden gemist, terwijl aan de andere zijde men het netje wel wist te vinden. Het was mij al eerder ter ore gekomen dat men in het oosten van het land harder en forser speelt dan bij ons, maar ik ben zaterdag wel geschrokken van de heftigheid ervan. De vele pingels die we kregen werden veroorzaakt door de schotarm even volledig uit de kom te trekken of een snelle break te torpederen. De overigens goed leidende heren in het zwart traden hier weliswaar tegen op middels de pingel en de tijdstraf, maar in enkele situaties was een zwaardere straf lees rood- op zijn plaats geweest. Het pleit echter voor de meiden dat ze rustig zijn gebleven. Na een kwartier begon het netje weer aan de goede kant te bollen en de voorsprong die inmiddels tot drie was geslonken werd weer uitgebouwd tot een marge van acht: 16 24. De kop is er (van Nieuw Heeten) af
Klasse dames. Na dit enerverende gevecht hebben we weer eens ervaren hoe donker echt donker is. Via the middle of nowhere hebben we onze route richting westen weer kunnen vinden en zijn na 406 km (Heerhugowaard) moe maar voldaan uitgestapt en hebben een biertje gedronken op het mooie resultaat. Dinsdag voor de beker. Lekker weer ballen!
Overigens, wie de details wil weten moet even bij Fred Schaefer zijn, want die heeft alle doelpuntenmakers enzo genoteerd.

Dinsdagavond 13 oktober T+A/VOC Amsterdam 2 DTS BEKERWEDSTRIJD,
Elzenhagen 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.
 
 

 

T+A / VOC Amsterdam, webpagina laatst bijgewerkt vrijdag 25 december 2009

Contact